Koning bij verrassingsbezoek aan Lieshout

142 keer bekeken

Ze dachten allemaal om tafel te gaan met Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Tot hun grote verbazing schoof echter koning Willem-Alexander woensdagochtend aan om te praten over de lokale coöperaties in Lieshout.

Ze dachten allemaal om tafel te gaan met Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Tot hun grote verbazing schoof echter koning Willem-Alexander woensdagochtend aan om te praten over de lokale coöperaties in Lieshout. Hij sprak met diverse zorgbestuurders, wijkzusters, mantelzorgers en ouderen die deelnemen aan dagbestedingprojecten. Ook liet hij zich uit over de aanslag in Utrecht.

De koning kwam om 10.15 uur aan bij het wooncomplex voor senioren aan De Klumper in Lieshout. Na ontvangst door burgemeester Frank van der Meijden volgde een gesprek over de lokale zorgcoöperatie Tot uw Dienst. Het ging over de veranderende rol van de vrijwilligersorganisatie naar een sociale onderneming, relaties met de gemeente en zorgverzekeraars en de kansen en bedreigingen voor de toekomst.

Hierna wandelde het gezelschap naar logeerhuis Franciscushof. In de huiskamer De Plezant sprak koning Willem-Alexander onder meer met enkele mantelzorgers en mensen die zelf zorg nodig hebben.

Buiten sprak de koning over de aanslag in Utrecht. Lees het hele bericht in De Limburger via de link hieronder:

BRON: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190320_00097360/koning-bij-verrassingsbezoek-aan-lieshout-intens-verdrietig-na-aanslag-in-utrecht

Onze coordinator Jan Smelik was als gastheer namens NLZVE hierbij aanwezig. We zijn als NLZVE natuurlijk ontzettend blij met deze koninklijke aandacht voor bewonersinitiatieven!

 

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!