Zorgcoöperatie Hoogeloon

ProfielfotoJolanda de Jager 11-01-2018
461 keer bekeken 0 reacties

De zorgcoöperatie Hoogeloon is begonnen in 2005 als initiatief van de dorpsraad, de ouderenorganisaties en het gehandicaptenplatform in het dorp, met steun van de Provincie Noord-Brabant.

Hoogeloon is een dorp met ongeveer 2.200 inwoners in de Kempen, ten westen van Eindhoven. Het doel van de zorgcoöperatie was om bewoners en hun wensen centraal te stellen in de zorg. Bewoners wilden graag oud kunnen worden in hun eigen omgeving; in dit geval in het dorp.

De zorgcoöperatie is gestart met activiteiten en ontmoeting in het dorpscentrum Den Bogerd. Daarna heeft de zorgcoöperatie dagbesteding voor dementerende ouderen in het dorp mogelijk gemaakt. Vervolgens is de zorgcoöperatie thuiszorg (huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging) gaan leveren in het dorp.

In 2012 zijn twee zorgvilla’s opgeleverd voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke klachten. De zorgcoöperatie had in 2015 234 leden en leverde zorg aan ongeveer zestig mensen. De zorgcoöperatie wil zelf regie voeren over de zorg en werkt daarvoor samen in de Koepel van Zorgcoöperaties Zuid-Nederland.

Afbeeldingen

Punt op kaart

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!