Dörpszörg Ulrum

ProfielfotoJolanda de Jager 11-01-2018
563 keer bekeken 0 reacties

DörpsZörg Ulrum heeft tot doel om ervoor te zorgen dat alle Ulrumers, ook degenen die zorg in welke vorm dan ook nodig hebben, kunnen wonen en leven in Ulrum zolang zij dat willen.

DörpsZörg Ulrum heeft tot doel om ervoor te zorgen dat alle Ulrumers, ook degenen die zorg in welke vorm dan ook nodig hebben, kunnen wonen en leven in Ulrum zolang zij dat willen.

Het dorp telt in 2034 ongeveer 1600 inwoners, de samenstelling van de bevolking is ongeveer gelijk gebleven, maar het aantal zeer hoog bejaarden is toegenomen, zes personen zijn ouder dan 100 jaar.

De oudste inwoonster is 106 jaar, ze woont nog zelfstandig in een mooi appartement in een woongroep samen met 10 andere ouderen. Binnen de woongroep letten de ouderen op elkaar en als er professionele zorg nodig is komt de thuiszorg langs. De andere 100 plussers wonen in de woningen aan de Borgstee of in een aan de woning van hun kinderen aangebouwde kamer.

DörpsZörg vervult in Ulrum een zeer belangrijke rol in de informatievoorziening en het verlenen van informele zorg. Het Ontmoetingspunt aan de Kerkstraat is het bruisend hart van het dorp.

Het is heel plezierig wonen in Ulrum, de buurt De Olle Kern is zeer geliefd bij jonge mensen, er wonen veel jonge gezinnen met kinderen. De prachtige speeltuin wordt niet alleen door de kinderen uit het dorp gebruikt maar trekt ook bezoekers van elders.

Open plekken in het dorp zijn opgevuld met mooie speelgazons met speeltoestellen en parkachtige beplanting. Voor het onderhoud hiervan zijn vrijwilligers van Dorpsbelangen actief. Belangrijk is dat er veel bankjes zijn geplaatst vanwaar moeders of oppassende grootouders een oog op hun kroost kunnen houden.

Afbeeldingen

Punt op kaart

Twitter

Op de kaart

0  reacties

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!