Aanpak tegen eenzaamheid en verbinding tussen jong en oud.

Marlein terng 14-06-2018 368 keer bekeken 1 reacties

Op dit moment zijn wij bezig met de research voor een nieuw televisieprogramma voor de Publieke omroep: ‘Huisbaas zkt. Huisgenoot’. Het idee is om jongvolwassenen die op zoek zijn naar een woning, te koppelen aan ouderen die ruimte over hebben. De huisbaas biedt een kamer aan in ruil voor gezelschap en wat hand en spandiensten in en om het huis (precieze afspraken over deze vorm van samenleven worden in overleg gemaakt). En zo snijdt het mes aan twee kanten. Na een proefperiode van een week, maken huisbaas en huisgenoot de balans op en beslissen zij of ze samen onder één dak verder gaan.

Kennen jullie mensen die dit leuk zouden vinden of hebben jullie tips voor me. Laat het me weten!

1  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Jolanda de Jager 05-07-18 om 10:58

Goedemorgen, wordt vast een bijzonder programma! Is het inmiddels gelukt om mensen hiervoor te vinden? Of zoeken jullie nog steeds?

Over ons

Nederland Zorgt Voor Elkaar is het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met welzijn, wonen en zorg.

Sponsors

De Helpdesk van Nederland Zorgt Voor Elkaar wordt ondersteund door Achmea, CZ, zeven lokale Rabobanken en de Gemeente Den Haag. 

Meer over deze sponsors.

 

 

 
Nieuwsbrief 

Ontvang ook regelmatig onze nieuwsbrief met het laatste nieuws over burgerinitiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg!  Abonneren

 

 
 
 
Oprichters

Bij de oprichting van Nederland Zorgt Voor Elkaar waren vele burgerinitiatieven en partners betrokken!